Αποτελέσματα Αναζήτησης
Condiția umană reprezintă „caracteristicile, evenimentele cheie și situațiile care alcătuiesc elementele esențiale ale existenței omului, precum nașterea, creșterea, afectivitatea, aspirația, contradicția și mortalitatea”. [1]
Viaţa - dar al lui Dumnezeu. Potrivit Revelaţiei şi învăţăturii Bisericii, Dumnezeu a creat lumea din nimic (2 Macabei, 7,28). Dumnezeu a creat viaţa sub toate aspectele ei, iar în ceea ce priveşte viaţa omenească, Dumnezeu a arătat o grijă deosebită.
Viata omului este doar o clipa in raport cu infinitatea timpului. Nimic mai mult. Ce este trupul omului decat carne si un numar foarte mare de particule ce o alcatuiesc fiind tinute in stransa legatura de o forta mai presus de intelegerea noastra?
Evoluția umană. O perspectivă actuală asupra distribuției temporale și geografice a genurilor populațiilor Homo. [1] Alte interpretări diferă în principal în ceea ce privește taxonomia și distribuția geografică a speciilor de hominini. Parte a seriei.
Ține de noi să punem început bun al acestui traseu, să pășim, mai bine spus, să virăm viața noastră spre Calea, spre Adevărul și Viața cea adevărată, Hristos. Asemenea podului din imagine, așa este și viața omului: un traseu spre înălțimile spirituale, întru petrecerea veșnică cu Dumnezeu.
Termenul de umanism (din latină: humanitas = omenie, umanitate) are două semnificații: Poziție filozofică care pune omul și valorile umane mai presus de orice, orientându-se în special asupra omului ca individ. Omul constituie astfel valoarea supremă, este un scop în sine și nu un mijloc.
Concepția despre lume și viață este o orientare fundamentală a inimii, care poate fi exprimată printr-un set de presupoziții pe care le susține conștient sau subconștient cu privire la structura fundamentală a realității, și care asigură temelia pe ceea ce trăim”[3] Mai mult, o concepție despre lume este un curent filosofic care încearcă să expl...