Αποτελέσματα Αναζήτησης
Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.
Județul Brăila se va reînființa temporar, în timpul războiului ruso - turc din 1806-1812, sub ocupația rusească; el va avea atunci drept cârmuitori doi ispravnici, întocmai ca și celelalte județe muntene; la 3 februarie 1811, acești ispravnici erau serdarul Scarlat Cerchez și slugerul Iancu Fotino. În ceea ce privește ...
13 Φεβ 2016 · A fost a doua biserică ridicată după alungarea otomanilor (prima fiind cea din Piața Traian) și primul monument religios de mari dimensiuni construit la Brăila din zidărie masivă (cărămidă pusă pe o fundație de piatră) în stilul neogotic promovat în Europa de mișcarea romantică. În turnul clopotniță e plasat un ceas cu ...
20 Ιαν 2024 · Prima atestare documentară cunoscută a Brăilei datează din 20 ianuarie 1368, când orașul este menționat ca Brayla într-un privilegiu de transport și comerț acordat neguțătorilor brașoveni de Vladislav I, domnitorul de atunci al Țării Românești.
Vasile Băncilă este un reprezentant al perioadei inter și post-belice și aparținând aproape în egală măsură istoriei gândirii filozofice românești cât și istoriei literaturii. A fost deci: filozof, pedagog, memorialist și epistolier, orator.
Din Cetatea Brailei construita dupa anul 1.538 de turci, au ramas doar ruinele zidurilor cetatii situate in centrul istoric al orasului Braila, mai precis in parcul Gradina Mare. Potrivit unei din secolul al XVIII-lea, cetatea avea o forma pentagonala si avea un rol important in supravegherea Dunarii.
25 Μαΐ 2017 · Orasul resedinta de judet, Braila, ocupa nord-estul judetului, fiind situat intr-o zona complexa de contact intre unitati fizico-geografice variate: Lunca Dunarii, Campia Brailei si Campia Siretului Inferior, la 200 km distanta de capitala Romaniei.