Αποτελέσματα Αναζήτησης
Gentse musea, erfgoedinstellingen en inwoners delen hun cultureel erfgoed. Wat als burgers, musea en erfgoedinstellingen vrij en creatief gebruik konden maken van elkaars objecten, documenten en verhalen? Een vernieuwend project maakt die kruisbestuiving mogelijk: de Collectie van de Gentenaar.
- Ontdek De Collectie
Op de online Collectie van de Gentenaar ontdek je een...
- Projectresultaten
Voor de Collectie van de Gentenaar werkten de Stad Gent,...
- Gebruiksvoorwaarden
Slechte werking of tijdelijke (on)beschikbaarheid van de...
- CoGent-box
Op het einde van zijn reis krijgt de CoGent-box een...
- Nieuws
Een aantal vrienden ging aan de slag om objecten uit de...
- Kalender
Première, expo én slotreceptie Collectie van de Gentenaar....
- Cocreatiefonds
Bij de toolkit maken we gebruik van de 5-bouwstenen methode....
- Pers
Meneer De Landsheer kwam recent in aanraking met de...
- Ontdek De Collectie
De Collectie van de Gentenaar verenigt het erfgoed van het Design Museum Gent, STAM, Industriemuseum, Huis van Alijn en Archief Gent. Open (gelinkte) data maken zo’n 100.000 erfgoedobjecten voor het eerst openbaar.
30 Ιαν 2022 · De Collectie van de Gentenaar ontsluit de erfgoedcollecties van de Gentse musea en het archief in een gloednieuwe online data- en beeldbank. Begin februari 2022 zal het platform online staan om te raadplegen.
Op de online Collectie van de Gentenaar ontdek je een selectie van meer dan 80.000 stukken, foto’s, geluidsfragmenten… uit de collecties van Archief Gent, Design Museum Gent, Huis van Alijn, Industriemuseum, STAM en uit persoonlijke verzamelingen van Gentenaars.
18 Μαρ 2022 · De ‘Collectie van de Gentenaar’ staat online. Op www.collectie.gent vind je meer dan 10.000 erfgoedobjecten die tot voor kort verborgen zaten achter de muren en in de depots van het Design Museum Gent, STAM, Industriemuseum, Huis van Alijn en Archief Gent.
15 Δεκ 2020 · De 'Collectie van de Gentenaar' gaat vanaf 2022 op toer in Watersportbaan-Ekkergem, Sluizeken-Tolhuis-Ham en Wondelgem. In een mobiele, hoogtechnologische box, de CoGent, kunnen Gentenaars niet alleen het Gentse culturele erfgoed ontdekken, maar ook zelf verhalen en objecten toevoegen.
Wat verbindt de Gentenaars op cultureel vlak? Hoe en waar brengen we dat in kaart? En hoe maken we deze collectie innovatief toegankelijk?