Αποτελέσματα Αναζήτησης
Suceava (în germană Sutschawa, Suczawa sau Sotschen, în germana veche sau medievală, i.e., Mittelhochdeutsch: Sedschopff) este municipiul de reședință al județului cu același nume, Bucovina, România.
Principala apă curgătoare din perimetrul municipiului, Suceava, creează în dreptul orașului o albie largă, un culoar de 1,5 km lățime, în cea mai mare parte neinundabil, ca urmare a măsurilor de îndiguire și protejare a întregului spațiu afectat zonei industriale și de agrement.
Acest articol cuprinde, pe scurt, din Paleolitic până în Epoca contemporană, istoria Sucevei, oraș reședință de județ pentru județul cu același nume din nordul regiunii istorice românești Moldova și, respectiv, sud-estul Bucovinei.
„Explorator în orașul Suceava” este un curs prin care bobocii au ocazia de a descoperi din punct de vedere geografic orașul/regiunea în care locuiesc sau vor locui în următorii patru ani de gimnaziu ori liceu.
SUCEAVA. Poziţie geografică: situat în partea de NE a României, 47°40`38" latitudine nordică şi 26°19`27" longitudine estică, aproximativ în centrul Podişului Sucevei - pe două trepte de relief: un platou a cărui altitudine maximă atinge 385 m pe Dealul Zamca, lunca şi terasele râului Suceava, cu altitudine sub 330 m.
Aceste descoperiri au o insemnatate valoroasa pentru cunoasterea asezarilor dacice de la est de Carpati, a inventarului si tipului de locuinte, a unitatii lumii dacice, a unor particularitati locale, precum si a influentei culturii si civilizatiei romane in aceasta zona.
Timp de două secole ,XV si XVI, Suceava a ocupat un loc de prim plan în istoria oraşelor Moldovei, fiind cel mai important centru al producţiei de mărfuri şi al schimbului intern şi extern, aici aflându-se vama principală a ţării, pe unde erau obligate să treacă toate caravanele de negustori.