Αποτελέσματα Αναζήτησης
Epilepsia este o afecțiune neurologică care afectează peste 50 de milioane de oameni la nivel mondial și aproximativ 6 milioane de oameni în Europa, conform Organizației Mondiale a Sănătății. În România, se estimează că sunt în jur de 500.000 de persoane diagnosticate cu epilepsie.
Epilepsia este o afecțiune neurologică cronică caracterizată prin crize de alterare a stării de conştienţă, asociind manifestări motorii, sensitive sau senzoriale şi datorate unor descărcări paroxistice şi sincrone ale unor populaţii neuronale mai mult sau mai puţin extinse.
Epilepsia (de la verbul ἐπιλαμβάνειν din greaca veche, care înseamnă „criză, convulsie sau atac”), [3] popular numită și „boala neagră”, [4] [5] [6] reprezintă un grup de tulburări neurologice de lungă durată, caracterizate prin una sau mai multe crize epileptice. [7]
Epilepsia este definită ca având două sau mai multe convulsii neprovocate. Frica, neînțelegerea, discriminarea și stigmatizarea socială au fost puse în relație cu epilepsia vreme de secole.
Presupune: Stabilirea caracterului de recuren¡å a crizelor; Stabilirea duratei suferin¡ei epileptice: såptåmâni, luni, ani; Stabilirea etiologiei suferin¡ei cu ajutorul examenelor anterioare (1-4) la care se adaugå: investiga¡ii neuroimagistice (5):
Afla tot ce trebuie sa stii despre epilepsie: ce este, care sunt cauzele si factorii de risc, cum se manifesta, care sunt optiunile de tratament si cum se stabileste diagnosticul!
9 Μαΐ 2019 · Prezentul ghid se doreste a fi o recomandare in abordarea diagnostica si terapeutica a cazurilor de epilepsie a adultului, dar nu limiteaza si nu absolva specialistul de responsabilitatea individualizarii cazului. Nivele de recomandare.