Αποτελέσματα Αναζήτησης
Epilepsia (de la verbul ἐπιλαμβάνειν din greaca veche, care înseamnă „criză, convulsie sau atac”), [3] popular numită și „ boala neagră ”, [4][5][6] reprezintă un grup de tulburări neurologice de lungă durată, caracterizate prin una sau mai multe crize epileptice. [7] .
In epilepsie, activitatea neuronala normala este perturbata, cauzand senzatii, emotii sau comportamente ciudate si uneori convulsii, spasme musculare si pierderea constientei. Epilepsia este o boala ce poate fi cauzata de mai multi factori.
Epilepsia este o afecțiune neurologică care afectează peste 50 de milioane de oameni la nivel mondial și aproximativ 6 milioane de oameni în Europa, conform Organizației Mondiale a Sănătății. În România, se estimează că sunt în jur de 500.000 de persoane diagnosticate cu epilepsie.
Aparitia convulsiilor este inspaimantatoare, in special daca sunt severe. Din fericire, tratamentul reduce impulsurile electrice anormale la nivelul creierului si controleaza crizele convulsive. Epilepsia nu este o forma de retardare intelectuala sau boala psihica si nu este contagioasa.
31 Ιουλ 2023 · Despre cauzele apariției epilepsiei, metode de tratament medicamentos și chirurgical, dar și despre noi tipuri de terapii aflate în studii clinice aflăm de la Dr. Sandra Munteanu, medic specialist neurologie cu supraspecializare în epilepsie.
5 Νοε 2024 · S-a incheiat congresul European de Epilepsie care a avut loc in Roma. Vedetele incontestabile ale acestui an sunt noile antiepileptice cu o rata mare de control a crizelor atat in studiile clinice cat si in viata reala.
20 Μαρ 2024 · Epilepsia este o afecțiune neurologică complexă, caracterizată prin predispoziția de a genera crize epileptice recurente. Aceste crize sunt rezultatul unor descărcări electrice anormale în creier și pot varia de la absențe temporare de conștiență la convulsii intense.