Αποτελέσματα Αναζήτησης
Epilepsia (de la verbul ἐπιλαμβάνειν din greaca veche, care înseamnă „criză, convulsie sau atac”), [3] popular numită și „ boala neagră ”, [4][5][6] reprezintă un grup de tulburări neurologice de lungă durată, caracterizate prin una sau mai multe crize epileptice. [7] .
Epilepsia, popular numită și „boala neagră”, reprezintă un grup de tulburări neurologice de lungă durată, caracterizate prin una sau mai multe crize epileptice.
Epilepsia este o boală cronică a creierului care afectează aproximativ 50 de milioane de oameni din întreaga lume, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății. Boala se caracterizează frecvent prin convulsii recurente.
Epilepsia este o afectiune neurologica dificil de definit, avand o mare varietate de simptome, grade foarte diferite de severitate si mult mister in jurul cauzelor. Totusi, in toate cazurile, este rezultatul furtunilor electrice in creier – descarcari necon-trolale ale neuronilor.
Epilepsia este o boală neurologică care afectează transmiterea corectă a semnalelor neuronale. Într-un creier neafectat, impulsul electric se transmite de la un neuron la altul, apoi în tot corpul, în mod ordonat.
20 Μαρ 2024 · Epilepsia este o afecțiune neurologică complexă, caracterizată prin predispoziția de a genera crize epileptice recurente. Aceste crize sunt rezultatul unor descărcări electrice anormale în creier și pot varia de la absențe temporare de conștiență la convulsii intense.
Epilepsia este o afecțiune a sistemului nervos central, caracterizată prin tulburări ale activității cerebrale, crize epileptice, modificări comportamentale, alterarea sensibilităților și pierderea cunoștinței. Epilepsia poate apărea la orice tip de pacient.