Αποτελέσματα Αναζήτησης
Pe lângă apele curgătoare, reţeaua hidrografică a judeţul Galaţi mai cuprinde şi câteva lacuri, dintre care amintim Lacul Brateş, Lacul Tălăbasca, Lacul Vânători şi Lacul Cătuşa.
Rețeaua hidrografică a județului Suceava însumează o lungime totală de 3.092 kilometri. Cel mai întins bazin hidrografic este cel al râului Moldova, care drenează prin intermediul afluenților săi peste 33% din suprafața județului Suceava, după care urmează Bistrița (circa 30% din suprafață) și Suceava.
Județul Galați este un județ așezat în partea estică a României, în sudul regiunii istorice Moldova, între 45°25' și 46°10' latitudine nordicã, 27°20' și 28°10' longitudine estică. Reședința lui este municipiul Galați. Se învecinează cu județele Vaslui, Vrancea, Brăila, Tulcea.
Râul Siret intră în ţară și în judeţ cu o suprafaţă de bazin de 1.636 km² și o lungime de 110 km. Râul Suceava își are izvoarele la o altitudine de 1.250 m, în regiunea Obcinelor Bucovinene, totalizând, la vărsarea în râul Siret, o suprafaţă de bazin de 2.625 km și o lungime de 262 km².
Reteaua hidrografica si lacurile: Reteaua hidrografică dunĂrea harta delta dunării - românia e o ţară carpatica, dar şi dunareana şi pontică.
Orașul Galați are o istorie încărcată și datorită faptului că este plasat pe Dunăre, o importantă arteră comercial-fluvială europeană. Viața economică (in vremuri moderne) s-a dezvoltat în jurul Șantierului Naval, Portului Fluvial, în jurul Combinatului Siderurgic și a Portului Mineralier.
Hidrografia României se referă la totalitatea apelor de pe teritoriul acestei țări. România beneficiază de toate tipurile de unități acvatice: fluvii și râuri, lacuri, ape subterane, ape marine.