Αποτελέσματα Αναζήτησης
Istoria Hușilor intra într-o noua etapa in timpul lui Stefan cel Mare (1457-1504), când va deveni reședința domneasca. Acum 500 de ani, in 1495, într-o epoca de mare înflorire economica a Moldovei, marele voievod a ctitorit, la Huși Biserica Sfinții Apostoli Petru si Pavel. …Vechiul targ al Hușilor.
29 Οκτ 2024 · Anunt concesionare prin licitatie publica a terenului, apartinand domeniului privat al Municipiului Husi, situat in Husi, B-dul 1 Mai, bl.25, sc. E, parter, conform O.U.g. 57/2019 si prezentate in HCL…. 23 octombrie 2024.
1 Ιουν 2022 · Activitatea culturală, socială, religioasă și administrativă a Episcopiei Hușilor este relevată în mod convingător, prin publicarea documentelor de arhivă, multe inedite, fiind o sursă sigură a impactului pe care l-a avut Eparhia asupra locuitorilor din această zonă și nu numai.
Nascut la Husi dupa istoricul Ion Lupascu, care dovedeste ca locul de nastere este la Husi pe strada I.Gh. Duca la nr. 58. N. Iorga, in fruntea Comisiei pentru monumente istorice la acel timp a luat masuri ca prin Decret regal (1940), acea casa sa fie considerata monument istoric.
2 Μαρ 2020 · A strâns bani pentru Ajutorul Roșu, și a trimis alimente celor închiși în lagărul de la Caracal. În Huși a avut legături cu Galu Vasile, Florescu Dumitru, Alexandru Ferdiman, Galu Neculai, Gutman Iancu.
La Husi exista patru muzee: Muzeul municipal Husi situat in centrul orasului (momentan in conservare)), Muzeul viticulturii (situat in cladirea veche a Scolii viticole), Muzeul Eparhial si Muzeul caricaturii (situat oriunde in oras, dar mai ales, in localul Casei de Cultura „Alexandru Giugaru”) .
Mănăstirea a fost populată în continuare cu maici de la Techirghiol, de la Pârveşti, judeţul Vaslui şi surori din lume. În Casa Ralea s-a organizat stăreţia, trapeza, bucătaria, chiliile şi camera pentru oaspeţi.