Αποτελέσματα Αναζήτησης
Pentru unii oameni, fericire înseamnă să citești ce vrei fără întrerupere, pentru alții, să vizitezi orașe noi, iar pentru alții, să cumperi tot ce îți doresc. Explicații mai profunde ale acestei țări au dat cei mai cunoscuți filosofi ai lumii, dar și definițiile lor sunt diferite.
Dupa Aristotel, fericirea este acea activitate care are drept rezultat acte de dreptate, de curaj, de prietenie, de cunoastwere - in general, lucruri care sunt de dorit in sine (pentru ele insile). Conceptiile despre fericire difera, in al II-lea rand, prin modul in care este inteleasa natura umana.
7 Μαΐ 2019 · „Raportul privind fericirea la nivel mondial“ este un sondaj care analizează şapte factori ce pot influenţa starea de fericire: venitul, speranţa la o viaţă sănătoasă, relaţiile de încredere, generozitatea, libertatea de a lua decizii, absenta corupţiei şi sentimentul de a avea un scop în viaţă.
14 Νοε 2012 · Cunoaste-te. Ce spun filozofii despre fericire. by Revista Psychologies. 14 nov. 2012. Aristotel spunea ca fericirea este singurul lucru de dorit pentru sine si nu pentru a obtine altceva gratie lui. Si, intuitiv, pare ca asa stau lucrurile.
Pentru Aristotel, fericirea nu consistă din trecerea cu brio a unui examen sau distracția împreună cu prietenii. Filosoful antic gândea că ea îți stă sub semnul întregii vieți, a cât de bine ai trăit. Pentru el, fericirea era un obiectiv esențial, și nu doar un simțământ de moment.
3 Σεπ 2024 · 1. Ajuta-i pe ceilalti in masura posibilitatilor tale. Bunatatea este contagioasa, ne aduce bucurie si atrage energia pozitiva in viata noastra. Conform studiilor, gesturile de bunatate nu doar ca imbunatatesc starea noastra de spirit, dar pot atenua depresia si alte tulburari de sanatate mintala.
Fericirea este o stare mentală de bine, fiind caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă. Diferite abordări biologice, psihologice, religioase și filozofice s-au străduit să definească fericirea și să identifice sursele sale.