Αποτελέσματα Αναζήτησης
Paritățile puterii de cumpărare (PPC)* sunt o modalitate de a măsura diferențele dintre prețurile din anumite țări. Uniunea Europeană (UE) a convenit asupra unor norme pentru calcularea acestora în cadrul institutelor naționale de statistică și al Eurostat, Biroul Statistic al UE.
Europeană și pentru fiecare stat membru, sunt calculate paritățile puterii de cumpărare (PP), indicatori care elimină efectele diferențelor de nivel al prețurilor dintre țări. Astfel, când datele statelor membre referitoare la componentele PIB-ului sunt
Pentru a realiza comparații ale Produsului Intern Brut, ale componentelor PIB-ului și ale nivelurilor prețurilor, pe total Uniune Europeană și pentru fiecare stat membru, sunt calculate paritățile puterii de cumpărare (PPC), indicatori care elimină efectele diferențelor de nivel al prețurilor dintre țări.
14 Νοε 2023 · Cu toate acestea, românii sunt cu 56% sub media europeană şi coboară două locuri, până pe locul 33. „Decalajul puterii de cumpărare se adânceşte. În România, puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în acest an este de 7.738 euro.
20 Ιαν 2023 · Datele prezintă rezultatele pentru anul 2021, calculate de Eurostat în luna decembrie 2022, pe baza prețurilor de consum colectate de țările participante pentru un nomenclator comun de mărfuri şi servicii comparabile, selectate ca reprezentative pentru modelele de consum din cele 36 de țări europene, a datelor privind elementele de ...
29 Οκτ 2024 · Harta europeană a puterii de cumpărare, pe regiuni echivalente cu județele României. FOTO: NIQ GfK. Clasamentul cercetează puterea de cumpărare în 42 de țări europene. România se află anul acesta pe locul 32, mai sus cu o poziție decât în anul precedent.
19 Ιαν 2024 · Indicii de volum ai Produsului Intern Brut pe locuitor calculați pe baza Parității Puterii de Cumpărare. România împreună cu Ungaria înregistrează aceeași valoare a indicelui de volum al PIB pe locuitor, calculat pe baza PPC, și se situează la nivelul de 76% față de media Uniunii Europene.