Αποτελέσματα Αναζήτησης
28 Φεβ 2022 · Mărțișorul oferit în ziua de 1 martie este considerat un talisman al norocului, al prețuirii și bunăstării. Este dăruit doamnelor și domnișoarelor de către bărbați, în semn de admirație și respect și este purtat de acestea timp de două săptămâni ori toată luna martie. Vezi ce alte tradiții și obiceiuri se respectă de 1 Martie. Cuprins:
1 Μαρ 2020 · Ziua de 1 Martie înseamnă începutul primăverii calendaristice, dar pentru români este strâns legată de tradiția oferirii de mărțișoare, un simbol străvechi prin care se celebrează schimbarea de anotimpuri și renașterea naturii.
În România, mărțișorul este purtat doar de femei, în timp ce printre macedoneni și bulgari e purtat de toată lumea. Cu ocazia zilei de 1 martie, în 2011, prin aplicația sa Google Doodle, logo-ul motorului de căutare Google a fost scris în fire albe și roșii împletite și împodobită cu un ciucuri roșu și alb.
16 Φεβ 2024 · În fiecare an, pe măsură ce se apropie 1 martie, simți cum atmosfera se încarcă de primăvară, emoție și bucurie. Este momentul când mărțișorul, acest simbol adorat al primăverii, își face apariția, vestind reînnoirea și frumusețea care urmează să înflorească. În România zilelor noastre, Sărbătoarea Mărțișorului ...
1 Μαρ 2024 · Dăruit de 1 martie, este un obicei specific românesc. În această zi, bărbaţii oferă doamnelor şi domnişoarelor apropiate mărţişoare, despre care se consideră că sunt aducătoare de fericire si noroc. În Bucovina, însă, cei care primesc mărţişoarele sunt bărbaţii.
Ce este mărțișorul? Cu toate că în Emisfera Nordică, primăvara începe în mod oficial pe 20 martie, pentru noi, românii, 1 martie este ziua pe care majoritatea românilor o așteaptă pe tot parcursul unei ierni friguroase.
Mărţişorul, un obiect-bijuterie prins într-un şnur alb cu roşu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificaţii diverse, de la vestitor al primăverii ...