Yahoo Αναζήτηση Διαδυκτίου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

  1. www.edituramix.ro › blog-viata-ta-la-un-alt-nivel › 5-poezii-scurte-cu-lectii-de-viata5 Poezii Scurte Cu Lectii De Viata - Editura Mix

    Prima poezie este despre încrederea și atitudinea pe care ar fi bine să o avem în viață. A doua este despre încredere și răbdare. A treia este despre eficiență și importanța de a trăi în prezent. A patra este despre excelență și înțelepciune. Iar a cincea este despre cuvinte și perfecțiune.

  2. 25 apr 1972. Poezie de Constantin Obadă despre viață. Sonet I. Afară-i toamnă, frunză-mprăştiată, Iar vântul zvârle-n geamuri grele picuri; Şi tu citeşti scrisori din roase plicuri. Şi într-un ceas gândeşti la viaţa toată. Pierzându-ţi timpul tău cu dulci nimicuri, N-ai vrea ca nime-n uşa ta să... Poezie de Mihai Eminescu despre viață. Pe mal !

  3. 11 Νοε 2020 · Simbolul central al textului este „plumbul”, care, prin repetiție, își relevă caracterul de laitmotiv. Plumbul este un metal care sugerează apăsarea sufletească, angoasa, iar cromatica gri induce spleenul ontologic. Mesajul poeziei este transmis și la nivelul elementelor de prozodie. Rima este îmbrățișată, iar măsura ...

  4. Poezia in citate, aforisme, maxime. "Poezia vindeca ranile create de ratiune." "Poezia iese la iveala atunci cand ne dam seama ca nu posedam nimic." "Poezia este limbajul prin care omul isi exploreaza propria sa uimire." "Poezia apare cand emotia si-a gasit gandul si gandul si-a descoperit cuvintele."

  5. 9 Νοε 2015 · Poezia este ceea ce rămâne din viață după ce o trăiești” – interviu cu poetul Robert Șerban. Robert Șerban este unul dintre cei mai cunoscuți și premiați poeți români contemporani. S-a născut în Turnu Severin, la 4 octombrie 1970 și trăiește în Timișoara.

  6. Ce este ? Cum, ce este ? Este, pur si simplu. Adica E, adica S, adica T, adica E. Primul E mai vechi decit ultimul E. Atit. Ce este viata? cand incepe si incotro se indreapta? Aceasta pagina a fost accesata de 5552 ori.

  7. Iar comentariul extensiv, de care vorbeam, este unul necomplezent. Daniel Cristea-Enache nu este un critic „de casă“, care să îi „servească“ pe poeții preferați sau să își cultive plezirist, sub camuflajul comentariului critic, propriul crez în materie de poezie.