Yahoo Αναζήτηση Διαδυκτίου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

  1. Pe lângă apele curgătoare, reţeaua hidrografică a judeţul Galaţi mai cuprinde şi câteva lacuri, dintre care amintim Lacul Brateş, Lacul Tălăbasca, Lacul Vânători şi Lacul Cătuşa.

  2. Județul Galați este un județ așezat în partea estică a României, în sudul regiunii istorice Moldova, între 45°25' și 46°10' latitudine nordicã, 27°20' și 28°10' longitudine estică. Reședința lui este municipiul Galați. Se învecinează cu județele Vaslui, Vrancea, Brăila, Tulcea.

  3. romaniadategeografice.net › unitati-admin-teritoriale › judeteGalaţi - România Geografică

    Reţeaua hidrografică, cu o densitate redusă (0,1–0,2 km/km 2), este dominată de cursul inferior al fluviului Dunărea (care delimitează judeţul Galaţi în Sud Est, pe o lungime de 20 km) şi de cursurile inferioare ale râurilor Prut (cu afluenţii săi, Elan şi Horincea) şi Siret (cu afluenţii săi, Bârlad, Călmăţui, Suhu ...

  4. ro.wikipedia.org › wiki › GalațiGalați - Wikipedia

    Orașul Galați are o istorie încărcată și datorită faptului că este plasat pe Dunăre, o importantă arteră comercial-fluvială europeană. Viața economică (in vremuri moderne) s-a dezvoltat în jurul Șantierului Naval, Portului Fluvial, în jurul Combinatului Siderurgic și a Portului Mineralier.

  5. Pe sectorul judeţului Galaţi, cea mai importantă arteră hidrografică este reprezentată de fluviul Dunărea, care curge pe o lungime de 22 km, între confluenţa cu râul Siret şi confluenţa cu râul Prut. Dunărea produce o deosebită impresie asupra călătorului mai ales asupra celui care o vede pentru prima dată.

  6. SGA Galați. Sistemul de Gospodarirea Apelor Galati administreaza apele din judetul Galati in bazinele hidrografice ale raurilor Prut, Barlad, afluenti mal stang Siret aval confluenta r.Barlad si Fluviul Dunarea pe teritoriul jud.Galati (pe o lungime de 22km).

  7. Parcurge 706 km și se varsă în Dunăre, lângă Galați. Dintre afluenții Dunării pe teritoriul Romaniei, are cel mai mare bazin hidrografic din țară, fiind râul intern cu al doilea cel mai mare debit de pe teritoriul Romaniei (un debit mediu multianual de peste 225 mc/s la vărsare).

  1. Γίνεται επίσης αναζήτηση για