Αποτελέσματα Αναζήτησης
Pe lângă apele curgătoare, reţeaua hidrografică a judeţul Galaţi mai cuprinde şi câteva lacuri, dintre care amintim Lacul Brateş, Lacul Tălăbasca, Lacul Vânători şi Lacul Cătuşa.
Județul Galați este un județ așezat în partea estică a României, în sudul regiunii istorice Moldova, între 45°25' și 46°10' latitudine nordicã, 27°20' și 28°10' longitudine estică. Reședința lui este municipiul Galați. Se învecinează cu județele Vaslui, Vrancea, Brăila, Tulcea.
Reţeaua hidrografică, cu o densitate redusă (0,1–0,2 km/km 2), este dominată de cursul inferior al fluviului Dunărea (care delimitează judeţul Galaţi în Sud Est, pe o lungime de 20 km) şi de cursurile inferioare ale râurilor Prut (cu afluenţii săi, Elan şi Horincea) şi Siret (cu afluenţii săi, Bârlad, Călmăţui, Suhu ...
Reteaua hidrografica si lacurile: Reteaua hidrografică dunĂrea harta delta dunării - românia e o ţară carpatica, dar şi dunareana şi pontică.
Este singura localitate din România decorată cu Crucea de Război Franceză, respectiv Italiană, după rezistența eroică a românilor din oraș împotriva bolșevicilor și-a Puterilor Centrale deopotrivă. Se află în apropiere de frontiera triplă sudică cu Republica Moldova și Ucraina.
1. Prezentarea generală a judeţului. 1.1 Situarea geografică, forme de relief, climă, reţea hidrologică, resurse naturale. Judeţul Galaţi este amplasat în partea de sud-est a României, la confluenţa Dunării cu râurile Siret şi Prut. Suprafaţa totală a judeţului este de 4.466 km2; el ocupă 1,9 la sută din suprafaţa României.
Folosind tabelul, harta fizică a Județului Galați și pe cea hidrografică a României de mai sus răspundeți la următoarele întrebări: Care este râul cu cea mai mare lungime care străbate teritoriul județului Galați ?