Αποτελέσματα Αναζήτησης
Pe lângă apele curgătoare, reţeaua hidrografică a judeţul Galaţi mai cuprinde şi câteva lacuri, dintre care amintim Lacul Brateş, Lacul Tălăbasca, Lacul Vânători şi Lacul Cătuşa.
Județul Galați este un județ așezat în partea estică a României, în sudul regiunii istorice Moldova, între 45°25' și 46°10' latitudine nordicã, 27°20' și 28°10' longitudine estică. Reședința lui este municipiul Galați. Se învecinează cu județele Vaslui, Vrancea, Brăila, Tulcea.
Hidrografia României se referă la totalitatea apelor de pe teritoriul acestei țări. România beneficiază de toate tipurile de unități acvatice: fluvii și râuri, lacuri, ape subterane, ape marine.
Reţeaua hidrografică a judeţului însumează 3.092 km. Densitatea reţelei hidrografice este de 0,361 km râu/km2 teritoriu, valoare superioară celei medii pe ţară. Principalele cursuri de apă ce străbat judeţul sunt: râul Siret (de la N la S) și afluenţii săi, râurile Suceava, Șomuzu Mare, Moldova, Bistriţa (curgând de la NV ...
Rețeaua hidrografică a județului Suceava însumează o lungime totală de 3.092 kilometri. Cel mai întins bazin hidrografic este cel al râului Moldova, care drenează prin intermediul afluenților săi peste 33% din suprafața județului Suceava, după care urmează Bistrița (circa 30% din suprafață) și Suceava.
Reţeaua hidrografică, cu o densitate redusă (0,1–0,2 km/km 2), este dominată de cursul inferior al fluviului Dunărea (care delimitează judeţul Galaţi în Sud Est, pe o lungime de 20 km) şi de cursurile inferioare ale râurilor Prut (cu afluenţii săi, Elan şi Horincea) şi Siret (cu afluenţii săi, Bârlad, Călmăţui, Suhu ...
Este singura localitate din România decorată cu Crucea de Război Franceză, respectiv Italiană, după rezistența eroică a românilor din oraș împotriva bolșevicilor și-a Puterilor Centrale deopotrivă. Se află în apropiere de frontiera triplă sudică cu Republica Moldova și Ucraina.