Αποτελέσματα Αναζήτησης
Pe lângă apele curgătoare, reţeaua hidrografică a judeţul Galaţi mai cuprinde şi câteva lacuri, dintre care amintim Lacul Brateş, Lacul Tălăbasca, Lacul Vânători şi Lacul Cătuşa.
Județul Galați este un județ așezat în partea estică a României, în sudul regiunii istorice Moldova, între 45°25' și 46°10' latitudine nordicã, 27°20' și 28°10' longitudine estică. Reședința lui este municipiul Galați. Se învecinează cu județele Vaslui, Vrancea, Brăila, Tulcea.
Rețeaua hidrografică a județului Suceava însumează o lungime totală de 3.092 kilometri. Cel mai întins bazin hidrografic este cel al râului Moldova, care drenează prin intermediul afluenților săi peste 33% din suprafața județului Suceava, după care urmează Bistrița (circa 30% din suprafață) și Suceava.
Reţeaua hidrografică, cu o densitate redusă (0,1–0,2 km/km 2), este dominată de cursul inferior al fluviului Dunărea (care delimitează judeţul Galaţi în Sud Est, pe o lungime de 20 km) şi de cursurile inferioare ale râurilor Prut (cu afluenţii săi, Elan şi Horincea) şi Siret (cu afluenţii săi, Bârlad, Călmăţui, Suhu ...
Parcurge 706 km și se varsă în Dunăre, lângă Galați. Dintre afluenții Dunării pe teritoriul Romaniei, are cel mai mare bazin hidrografic din țară, fiind râul intern cu al doilea cel mai mare debit de pe teritoriul Romaniei (un debit mediu multianual de peste 225 mc/s la vărsare).
Date geografice. În scurgerea neîntreruptă a timpului, Suceava, râu lung de 170 km, ce izvorăşte din Masivul Lucina, a săpat o vale largă în partea de est a judeţului, unde bazinul său hidrografic reprezintă 26% din suprafaţa lui.
Geografie. Două treimi din județ se află în partea sudică a regiunii istorice Bucovina, în timp ce restul include teritorii din vestul Moldovei propriu-zise. În ceea ce privește suprafața totală, județul se întinde pe o suprafață de 8.553 km², al doilea ca mărime după județul Timiș din România.