Αποτελέσματα Αναζήτησης
Sate: 180 (din care 2 aparţin oraşelor). Relieful. Relief predominant de câmpie (69%), aparţinând unor subunităţi ale Câmpiei Române (respectiv Câmpia Covurlui, Câmpia Tecuciului şi Câmpia Siretului inferior), cu cea mai mare extindere în părţile central-sudică şi vestică ale judeţului Galaţi.
- Tabel Cu Judeţele României
Judeţul Suprafaţa (km2) Populaţia (1 ian. 2019) Reşedinţa...
- Tabel Cu Judeţele României
Teritoriul județului Galați în sine prezintă un relief tabular cu o fragmentare mai accentuată în nord și mai slabă în sud, distingându-se după altitudine, poziție și particularități de relief, cinci unități geomorfologice: Podișul Covurluiului, Câmpia Tecuciului, Câmpia Covurluiului, Lunca Siretului Inferior și Lunca ...
Este singura localitate din România decorată cu Crucea de Război Franceză, respectiv Italiană, după rezistența eroică a românilor din oraș împotriva bolșevicilor și-a Puterilor Centrale deopotrivă. Se află în apropiere de frontiera triplă sudică cu Republica Moldova și Ucraina.
Situat in partea central-estica a tarii, la varsarea Siretului si Prutului in Dunare, judetul Galati ocupa o suprafata de 4.466 kmp, reprezentand 1,9 % din suprafata Romaniei. Judetul are 2 municipii Galati si Tecuci si 2 orase, Beresti si Targu Bujor, 56 de comune cu 186 de comune.
Imaginea prezintă harta județului Galați, situat în marginea central-estică a țării, delimitat de județele vecine printr-o linie îngroșată, neregulată și închisă, și de granița de est cu Republica Moldova, printr-o linie plină în relief.
Harta prezintă formele de relief dominante pe suprafața județului Galați, respectiv zona joasă de câmpie, ce se întinde pe trei treimi din teritoriu, datorită vecinătății cu lunca Prutului, toată limita estică, lunca Siretului, toată limita vestică și Lunca Dunării, limita sudică.
4 Οκτ 2018 · Cele mai frumoase locuri din Galați, care merită vizitate, sunt: Casa Memorială Alexandru Ioan Cuza (unde sunt expuse piese de mobilier din cele mai reprezentative stiluri ale epocii, veșminte și accesorii vestimentare), Castrul Roman de la Tirighina-Barboși, Lacul Brateș (cel mai mare lac de luncă din România), muzee, păduri, faleza ...