Αποτελέσματα Αναζήτησης
14 Νοε 2012 · Cunoaste-te. Ce spun filozofii despre fericire. by Revista Psychologies. 14 nov. 2012. Aristotel spunea ca fericirea este singurul lucru de dorit pentru sine si nu pentru a obtine altceva gratie lui. Si, intuitiv, pare ca asa stau lucrurile.
Diferitele conceptii despre fericire se disting in primul rand, prin felul in care este inteleasa natura acesteia. Uneori, fericirea este conceputa ca o idee foarte inalta, un ideal indepartat, deasupra puterilor noastre de a o dobandi; adevarata fericire nu ar fi posibila in timpul acestei vieti.
Nietzsche și filosofia fericirii. Nietzsche se întreba, "Ce este fericirea? Sentimentul că puterea ne crește, că rezistența care ni se opune este învinsă". El era convins că fericirea rezidă dintr-un fel de putere personală pe care am putea să o exercităm asupra lumii înconjurătoare.
Pentru unii oameni, fericire înseamnă să citești ce vrei fără întrerupere, pentru alții, să vizitezi orașe noi, iar pentru alții, să cumperi tot ce îți doresc. Explicații mai profunde ale acestei țări au dat cei mai cunoscuți filosofi ai lumii, dar și definițiile lor sunt diferite.
7 Μαΐ 2019 · „Raportul privind fericirea la nivel mondial“ este un sondaj care analizează şapte factori ce pot influenţa starea de fericire: venitul, speranţa la o viaţă sănătoasă, relaţiile de încredere, generozitatea, libertatea de a lua decizii, absenta corupţiei şi sentimentul de a avea un scop în viaţă.
Fericirea este o stare mentală de bine, fiind caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă. Diferite abordări biologice, psihologice, religioase și filozofice s-au străduit să definească fericirea și să identifice sursele sale.
7 Φεβ 2019 · Ești fericită? Oare poți răspunde la această întrebare? Pentru că fericirea este termenul-umbrelă sub care adăpostim o groază de speranțe, de trăiri, de vise. Dar definiția ei este teribil de ambiguă și subiectivă.