Αποτελέσματα Αναζήτησης
7 Φεβ 2022 · Aristotel a scris că fericirea este “o expresie a sufletului în anumite acțiuni”, Freud a numit-o “o problemă de muncă și dragoste”, iar alții au spus despre fericire că se aseamănă cu obscenitatea: nu o putem defini, dar o recunoaștem atunci când o vedem.
14 Νοε 2012 · Perspectiva pe care se bazeaza aceasta recunoaste faptul ca opiniile noastre, credintele pot avea un rol modelator pentru emotiile noastre, mai important chiar decat cel al evenimentelor exterioare cu care ne confruntam.
Pentru unii oameni, fericire înseamnă să citești ce vrei fără întrerupere, pentru alții, să vizitezi orașe noi, iar pentru alții, să cumperi tot ce îți doresc. Explicații mai profunde ale acestei țări au dat cei mai cunoscuți filosofi ai lumii, dar și definițiile lor sunt diferite.
Pentru Aristotel, fericirea nu consistă din trecerea cu brio a unui examen sau distracția împreună cu prietenii. Filosoful antic gândea că ea îți stă sub semnul întregii vieți, a cât de bine ai trăit. Pentru el, fericirea era un obiectiv esențial, și nu doar un simțământ de moment.
Despre fericire. In stabilirea posibilatii, imposibilitatii sau a absurditatii atingerii idealului fericirii au purces filosofi, clerici si chiar oameni simpli inca de la "inceputuri".
Cele mai bune citate despre fericire. 1. „Fericirea este o stare de spirit. Este doar în funcție de felul în care privești lucrurile.”. – Walt Disney. 2. „Am ales să fiu fericit pentru că este bun pentru sănătatea mea.”. – Voltaire.
Fericirea este o stare mentală de bine, fiind caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă. Diferite abordări biologice, psihologice, religioase și filozofice s-au străduit să definească fericirea și să identifice sursele sale.