Αποτελέσματα Αναζήτησης
Vitamina A este un nutrient esential cu multiple beneficii pentru sanatate, inclusiv imbunatatirea vederii, sustinerea sistemului imunitar si mentinerea unei pieli sanatoase. Prin consumul unei diete echilibrate care include atat surse de retinol, cat si de carotenoide, poti asigura un aport adecvat de vitamina A. Totusi, este important sa fii ...
Vitamina A este un nutrient important pentru vedere, intareste sistemul imunitar, ajuta la regenerarea celulara si la functionarea optima a organelor interne. Prin efectul antioxidant, vitamina A protejeaza celulele impotriva efectelor radicalilor liberi.
11 Μαρ 2020 · Cuprins. 1 Vitamina A beneficii. 1.1 Proprietățile vitaminei A: 1.2 Efectele deficienței de vitamină A. 1.3 Care este necesarul zilnic de vitamina A, în funcție de vârstă. 2 În ce alimente se găsește vitamina A. 3 Vitamina A pentru piele. 3.1 Mască de față cu vitamina A. 4 Vitamina A pentru unghii. 4.1 Cum se folosește:
22 Μαΐ 2020 · Vitamina A se regaseste in mod natural in: legume galbene/portocalii si cu frunze verzi (spanac, kale, broccoli, morcovi, dovleac, cartofi dulci, ardei), fructe galbene/portocalii (caise, pepene galben, mango), fasole ochi negri, suc de rosii, fistic, ficat, peste si ulei de peste, carne de pui, lactate, oua.
28 Αυγ 2023 · Vitamina A: beneficii, surse naturale, precauții. Vitamina A (retinol) face parte din grupul vitaminelor liposolubile împreună cu vitamina D, vitamina E și vitamina K. Este importantă pentru vedere, reproducere și imunitate. Are și proprietăți antioxidante. O găsim în multe alimente: morcovi, cartofi dulci sau ficat.
25 Σεπ 2024 · Este adjuvant in tratamentul emfizemului si al hipertiroidismului. Pe scurt, Vitamina A este necesara pentru formarea pigmentilor fotosensibili in retina si in prevenirea tulburarilor de vedere, ameliorand vederea pe timp de noapte si imbunatatind acuitatea vizuala;
9 Οκτ 2024 · 1. Ce este vitamina A. 2. Tipuri de vitamina A. 3. Ce beneficii are vitamina A? 4. Surse alimentare de vitamina A. 5. Doza zilnica recomandata de vitamina A. 6. Necesarul de vitamina A pentru copii, adulti si varstnici. 7. Suplimentarea cu vitamina A: cand este necesara si cum se face corect. 8. Deficitul de vitamina A. 9. Excesul de vitamina A.