Αποτελέσματα Αναζήτησης
Cămila (Camelus) este un mamifer erbivor rumegător din Africa de Nord și din Asia, de talie mare, cu o cocoașă de grăsime pe spate (cămila dromader - Camelus dromaderies) sau cu două cocoașe (cămila bactriană - Camelus bactrianus), folosit la transport în regiunile de deșert.
Cămila (Camelus) este un mamifer erbivor rumegător caracteristică zonelor de deșert. Există două specii de cămile: dromaderul, cămila cu o singură cocoașă și cămila bactriană, cămila cu două cocoașe.
Camila (Camelus) este un animal intalnit in Africa de Nord si Asia de talie mare folosit la transport in regiunile de desert. Asemanarea dunelor din desert cu valurile marii ca si mersul leganat al camilelor a facut ca ea sa fie denumita „corabia desertului”.
24 Φεβ 2021 · Cămila este un animal cu un corp mai robust care se caracterizează prin faptul că are două cocoașe. Denumirea sa științifică este Camelus bactrianus . Camila bactriană poartă numele regiunii antice Bactria, unde se estimează că a început domesticirea acestui animal.
Camila este un animal cu copite, de mari dimensiuni care este cel mai adesea intalnita in zonele fierbinti din deserturile din nordul Africii dar si in Orientul Mijlociu si anumite deserturi din Australia.
8 Οκτ 2011 · Află de ce cămila este supranumită „corabia deșertului” și cum se adaptează acest mamifer unic la condițiile extreme din Asia și Africa.
Dromaderul, cunoscut și sub denumirea de cămila arabă, există astăzi doar ca un animal domestic. Aproximativ 90% din cămilele lumii sunt dromaderi. Există două tipuri de cămile bactriene: sălbatice și domestice.
Se gaseste in desert, in Asia sau Africa de Nord. Corpul acesteia este adaptat pentru viata in desert. Are picioarele subtiri, foarte potrivite pentru mersul in nisip, iar fata si gatul sunt lungi. Pleoapele o protejeaza de nisip. Poate atinge inaltimea de 2 m (2,50 m pana la cocoasa) si lungimea de 3 m.
Camila este un animal erbivor. Mananca plante spinoase, iarba uscata si blocuri de sare, adica aproape orice creste in desert. Petrece 8-12 ore pe zi pascand si tot atata rumegand. Camila mananca doar cateva frunze de la fiecare planta, in felul acesta reduce nivelul de distrugere al plantelor si concureaza foarte putin cu alte animale din ...
Cămila trăiește in nordul Africii, dar și în Orientul Mijlociu și în anumite deșerturi din Australia. Cum arăt: pot fi dromader (cu o singură cocoașă) sau bactriană (cu două cocoașe).